Wednesday, October 23, 2013

Nota untuk Pencuri not rm50

Assalammualaikum..


kali pertama : "aik ?? mana aku simpan rm50 tu ??". Fikir positif, mungkin kecuaian Zara.

kali kedua : "ilang lagi ?? nak report ngan en.suami ni !". tapi still boleh sabar lagi.
kali ketiga : "biar btol ni ?!!! asyik2 rm50 aku jer ilang !". seriously, Zara daa hilang sabar daa.

Nak tuding jari, susah nak cakap saper antara diaorang ni yang takder duit. Padahal semua bekerja.. Zara yang duduk rumah tak bekerja tapi, duit Zara jugak yang hilang ! geram nyer Zara !! Zara still diam sampai skang taknak cakap cuma en.suami sajer yang tahu. 3kali duit rm50 Zara hilang *bsamaan rm150 dalam sebulan.



En.suami just cakap.. "biarkan orang tu, tak kenyang ke mana juga tu makan hasil mencurik". 


Dalam hati kecik Zara cakap.. "nanti ko pencurik.. siap ko !".






Kerana geramnyer Zara, Zara nak pancing pencurik tu. Dah plan siap2.. semua duit poket, Zara tak letak dalam wallet lagi untuk sementara waktu ni, tapi akan Zara letakkan nota dalam wallet Zara berbunyi macam ni :

**assalammualaikum.

terima kasih sb mencuri duit poket zara. Dah masuk 3x awak amik duit zara, xserik lagi ker ?? Oh ya.. kalo amik/pakai duit hasil mencuri ni memang xpandai puas2. By the way, awak amik duit zara rm50 x 3 = rm150, Allah balas 150x ganda balasan pada awak.  Awak dah dapat "markah bonus" ntuk hasil kerja sambilan awak ni. TAHNIAH ! selamat awak yer kita tak duduk kat Brunei, takpe2.. Allah nampak apa yang Zara tak nampak.

by : Zara



Itu lah nota yang Zara siapkan untuk tatapan pencuri tu nanti. Siap lah ko, pencuri ! eee.. geram..geram ! 




Sayang,

*mrshafiezy*





12 comments:

  1. semoga pencuri tu sedar.. semoga dia diberi taufik dan hidayah..amin

    ReplyDelete
  2. Isi kandungan nota tu hebat XD Semoga pencuri tu merajinkan diri untuk baca dulu nota tu sebelum meneruskan kerja sia-sianya

    ReplyDelete
  3. Hello I'am Chris From France!!
    This is not a "spam"
    Assalamualaikum
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Happy Blogging
    ****************
    You can forward this invitation to your friends

    ReplyDelete
  4. semoga pencuri dapat hidayah dari allah..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. 1st : handbag kat ruang tamu, nak kluar jalan, tinggal kejap sb pegi toilet
      2nd : handbag tertinggal kat ruang tamu tnpa sengaja ntuk 3-4jam *xprasan handbag xder dlm bilik
      3rd : handbag mmg dlm bilik ~.~

      paling teruk..3kali tu jgk ilang dalam uma sdiri.

      Delete
  6. alamak,,, sabar ye,, moga pencuri itu insaf,, btw, nota tu cute,, kih3

    mujadafewa.my

    ReplyDelete

 
Hak cipta terpelihara Miraa Hussin| Copyright-2012