Wednesday, January 8, 2014

tudung bawal ?

Assalammualaikum..

Pagi tadi masa zara bersiap nak pegi keja :

husband : syg, bleh tak pakai tudung tiga segi tu ?
zara: aa ? tiga segi ? Ooo.. tudung bawal.. napa ? 
husband: abg suka tgk syg pakai tudung bawal dr selendang2 ni. 
zara: aik ?? tudung bawal ? sambil zara bmonolog dalam hati *pehal suami aku ni ??*
husband: bole tak ? sambil muka senyum2, sengih2.
zara: oo.. yela, nnti syg pakai..esok2 ek.. hoho. 


Zara rasa pelik sejenak..tapi dalam kepelikan tu zara nak juga tunaikn hasrat husband zara. kena cari tudung bawal lepas ni sb dalam simpanan zara mmg dah xada tudung bawal selepas zara start pakai pashmina 2 tahun lepas.. kalo bukan pashmina, halfmoon pon byk kat almari zara..hoho. 

Zara suka pakai pashmina sb xpayah iron pun xapa, xketara sangat kusut sb ada corak mcm2.. haha. 




Sayang,
*mrshafiezy*

16 comments:

  1. Husband Fiza pulak suka Fiza pakai shawl..tapi fiza lebih suka pakai tudung bawal..tapi kalau dah suami nak isteri pakai ikutkan je la..asalkan menutup aurat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. tutup aurat tu yg pntg. zara suka pakai pashmina, labuh dan jenis kain pashmina ni tebal.. ^^ tapi suami dah minta pakai bawal, kena cari blik laa bawal ni.. hikhik.

      Delete
  2. selera somi msg2 tak sama kan...kenalah pi cri stok bawal ye pasni..hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol tu.. zara pon heran sbnr nya.. dah 2 tahun pakai pashmina ni, mmg bawal dah xada dlm simpanan zara. misi mcari bawal bmula.. hikhik.

      Delete
  3. Assalamualaikum awak. suami sheila pun camtu gak. suka kita pakai bawal daripada shawl belit2 ni. tapi kita malas nak iron bawal, kalau shawl takyah iron. ahhahaha salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum...mama dtg dr segmen yg sama...:)

    http://maszull.blogspot.com/2014/01/mini-ga-bookmark-limited-edition-by.html

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum zara... =)

    yaya mai dari blog cik uzu@kisah emas putih.. done follw you..
    anyway, girl lau pkai tudung bwl ttp comeii..walaupun da bzaman kan..walaupun bnyk tudung2 trend skrng..apepun bwal ttp paling kiut..ngeee..lau kene ngn muke la..kdng lau xkene,muke nmpk len pula..cam Yaya ni..huuu

    ReplyDelete
  6. Hihi. Ramai juga lelaki yg lebih prefer tudung bawal :)

    ReplyDelete
  7. ramai lelaki suka pmpuan bertudung bawal sbb nmpk lebih manis dan terselah keayuannya... :)

    ReplyDelete
  8. nad pun jarang pakai tudung bawal sebba nampk bulat..sebab tu suka pakai shawl..takpela..suami dah suka..pakai jele..hehe

    ReplyDelete

 
Hak cipta terpelihara Miraa Hussin| Copyright-2012