Wednesday, May 14, 2014

Inna Lillahi wa inna ilaihi raji'un #2

Assalammualaikum..

Cuti umum kelmarin sepatut nya plan Zara jumpa ntuk ptama kali ny ngan blogger sharina elyana tapi cancel lepas mak call awal pagi sekitar jam 2.40 a.m / 13.05.2014 minta Zara dan en.hsbnd balik ke rumah atas sbb adik bongsu mak tengah nazak di kediaman mak ayah selepas doktor sahkan arwah boleh kluar hospital pada jam 4.45 petang pada tarikh 12.04.2014. ='(

Masa keluar dr hospital pada ari sebelum nya arwah pergi, arwah sangat gembira wlupun doktor dan kakitangan hospital telah sahkan jangka hayat beliau xlama.. ='( arwah berusia 31 tahun dan merupakan adik bongsu kepada mak dari 9 orang adik beradik. Arwah di sahkan menghidap kanser darah selepas sebulan pemergian allahyarhamah nenek (2012) iaitu mak kepada mak Zara  ='(

Sebelum di sahkan menghidapi penyakit kanser darah, arwah pakcik telah pun mengikat tali pertunangan dengan pilihan hati beliau..tp lepas mengetahui penyakit beliau dan menjalani rawatan kemoterapi bkali2.. beliau bhasrat nak putuskn tali ptunangan ='(

tapi, tunang arwah tetap nekad nak teruskn ikatan ptunangan wlupun sedar akan risiko arwah pakcik ngan keadaan beliau yg xmgizinkan ntuk mereka mdirikan rumah tgga yg di rancng.. Allahuakhbar.. ='( semasa arwah di hospital, semua adik beradik mak turun jenguk.. setiap hari mcm  tuu.. sedih Zara tengok dan xlupa panjatkan doa kpd Illahi semoga arwah tetap tabah mjalani ujian Allah swt masa tuu.. ='(

Kelmarin, semasa arwah pakcik mghembuskan nafas terakhir, Zara takda kat rumah mak.. tp bila mak cerita pbualan terakhir mak ngan arwah.. Zara rasa sebak teramat sgt.. sebak tgk mak ngan adik beradik mak yg lain.. ='( mereka redha ngan pemergian arwah adik mereka dan begitu juga arwah, seolah2 beliau tahu pagi tu beliau akan pergi mhadap Illahi.. Allahuakhbar.. ='(

Kami skeluarga mengiringi jenazah balik ke kampung halaman di Malalia,Sipitang ntuk di kebumikan, masa tuu tunang arwah blm smpai lagi, tunang arwah lewat smpai atas masalah kenderaan. Jadi, keluarga pun terpksa segerakan pengebumian jenazah mmandangkn xelok lambat2kn pengebumian. 

Tunang arwah tiba semsa jenazah telah di usung ke kenderaan jenzah ntuk di kebumikan di perkuburan Islam sebelah allahyarhamah nenek.. ='( sebak juga kmi skeluarga sb tunang arwah xsempat tgk wajah terakhir arwah pakcik.. dan dia redha.. ='( 
Jenazah selamat di kebumikan pada jam 11.20 pagi.. al-fatihah.. semoga allahyarham tenang di sisi Pencipta dan ditempat kan di kalangan orang2 yang beriman.. ='( amin amin ya rabbal amin..







sayang,
*mrshafiezy*

34 comments:

  1. Salam takziah buat Kak Zara sekeluarga. Sesungguhnya dari Allah kita datang dan sesungguhnya kepada-Nya jua kita kembali :'(

    ReplyDelete
  2. al-fatihah...semoga rohnya tenang di sana..takziah untuk zara dan famly..semoga terus tabah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin ya rabbal amin.. terima kasih cik ='(

      Delete
  3. salam takziah zara..al-fatihah buat arwah moga di tempatkan dikalangan org yang beriman & beramal soleh..begitula lumrah kehidupan datang dan pergi.moga tunangnya tabah hadapi dugaan ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin ya rabbal amin.. terima kasih lyaa ='(

      Delete
  4. al fatihah..moge sis sekeluarga tabah menghadapi pemergian arwah..kesian kat tunang die, but Allah ade plan yang lebih baik for die :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah .. terima kasih cik fifi ='( Allah swt lebih mgetahui kan ?

      Delete
  5. allahu.. semoga keluarga kak zara n tunang arwah kuat dan tabah.. kita hanya merancang, ALLAH juga yang menentukan.. sedih dengar cerita nie.. semoga arwah ditempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman..aminn.. al fatihah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin ya rabbal amin.. terima kasih anizz ='(

      Delete
  6. salam takziah buat zara sekeluarga..

    ReplyDelete
  7. takziah bt keluarga zara . moga tunang arwah tabah :) alfatihah

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah .. terima kasih cik reini ='(

      Delete
  8. takziah dear..semoga beliau tenang dan kite yg masih hidup kne redha...jgn bagi siksaan utk mereka di 'sana'

    ReplyDelete
  9. takziah buat keluarga zara.. semoga rohnya ditempatkan bersama2 golongan org mutmin di sana..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin ya rabbal amin.. terima kasih sis naniey ='(

      Delete
  10. Innalillah wa innalillahirojiun.. Alfatihah buat arwah. Rasa sebak baca. Takziah kak Zara n family. Moga2 arwah ditempatkn bsama org2 soleh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin ya rabbal amin.. terima kasih ismi ='(

      Delete
  11. Salam takziah untuk family akk. Hurmmm Sebak ena membaca. Apapun, semoga roh arwah ditempatkan dalam golongan orang orang yang beriman. Amin. Al Fatihah

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin ya rabbal amin.. terima kasih ena ='(

      Delete
  12. Ya Allah...salam takziah ye Zara dan keluarga...semoga tabah dengan dugaan Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sallyyy ! Insyallah.. . terima kasih sally ='(

      Delete
  13. Salam takziah... Moga arwah ditempat dlm klgn org yg beriman...

    ReplyDelete
  14. amin ya rabbal amin.. terima kasih ='(

    ReplyDelete
  15. salam takziah buat zara serta keluarga.. Al-fatihah buat arwah..

    ReplyDelete
  16. Salam takziah dari akak zara...

    ReplyDelete

 
Hak cipta terpelihara Miraa Hussin| Copyright-2012