Thursday, May 15, 2014

Permohonan Skuad Muda 1 JPJ

Assalammualaikum..

Skuad Muda 1 JPJ merupakan salah satu inisiatif kerajaan  meningkatkan kesedaran di kalangan rakyat Malaysia megenai keselamatan jalan raya di samping mewujudkan satu skuad sukarelawan yang berstruktur dan mempunyai keahlian rasmi yang akan memiliki saluran khusus untuk berinteraksi dengan JPJ (Jabatan Pengangkutan Jalan) bagi menjalankan kerja-kerja sukarelawan.


Misi penubuhan skuad ini tidak lain lain dan tidak bukan  adalah untuk menggalakkan penglibatan rakyat Malaysia tidak kira kaum mahupun peringkat umur dalam aktiviti berbentuk sukarelawan dalam membantu kerajaan meningkatkan tahap keselamatan jalan raya.


Golongan sasaran bagi keahlian penubuhan Skuad Muda 1 JPJ adalah rakyat Malaysia yang berumur 16 tahun ke atas serta 300, 000 keahlian dalam tempoh setahun pelaksanaan manakala sasaran jangka panjang, sekurang-kurang nya 500, 000 keahlian.


Cara permohonan : sila layari www.jpj.gov.my untuk maklumat lanjut atau anda boleh KLIK DAFTAR untuk terus ke laman pendaftran Skuad Muda 1 JPJ.


Status permohonan anda akan di maklumkan melalui alamat email yang anda berikan semasa pendaftaran. Contoh email yang diterima sekira nya permohonan anda berjaya :





: : Credit picture to kawan Zara, dengan keizinan dia, dapat laa screenshot permohonan dia ni.. muehehe

sayang,
*mrshafiezy*

19 comments:

  1. kita boleh daftar ka ne zara?mcm mau daftar juga ne...

    ReplyDelete
  2. bagus jugak nie.. dapat banyak info kalau kita jadi sukarelawan nie kan..

    ReplyDelete
  3. aktiviti kemasyarakatan yg sangat bagus di samping sama2 membantu pihak berkuasa dalam meningkatkan tahap keselamatan jalan raya...

    ReplyDelete
  4. zara suda mohon ke..layak ke lya ni :D

    ReplyDelete
  5. Semoga berjaya ye kak.. Macam best la pula

    ReplyDelete
  6. haa..siapa yg muda2 moh dftar hehee :)

    ReplyDelete
  7. salam kenal dari blog Azhafizah ;)

    ReplyDelete
  8. siapa yang berkelayakkan boleh daftar kan....

    ReplyDelete
  9. zara ditag untuk Liebster Award, entry auto publish untuk esok..nanti tgok eh...

    psst komen yang ni x yah publish tau...

    ReplyDelete
  10. bagus juga ada kempem macam ni....bole la turut serta.

    ReplyDelete
  11. wah bagus ada kempen mcm ni zara
    teringin gak nak join

    ReplyDelete
  12. Wah terbaik la perkongsian Zara nie ..
    Ha aa boleh la yg muda2 belia ni g daftar ,..

    ReplyDelete
  13. [Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz]

    Do not miss the chance to grab the prizes offered!
    Top Referral will take home the top prize Infinite album Last Romeo (official original album),
    Lucky Draw offers nine winners to win prizes such as MP3 shuffle, Infinite Replica Jersey, Notebook, Infinite Key Holder and prepaid reload!

    This giveaway runs for one month, from May 15 until June 15, 2014.
    Come and join now before its too late!

    http://fiqansz.blogspot.com/2014/05/infinite-last-romeo-giveaway-by-fiqa-nsz.html

    ReplyDelete
  14. initiatif yang baik zara...harap-harap capai sasaran kan..

    ReplyDelete

 
Hak cipta terpelihara Miraa Hussin| Copyright-2012