Friday, March 7, 2014

HE is a chocolate to my vanilla

Assalammualaikum..

Its a first friday for month of March.. alhamdulillah. Semalam Zara skyping dengan senior dalam syarikat Zara bkerja ni, cuma dia staff HQ kat kuala lumpur dan Zara pula kat sini, kota kinabalu. seriously, dia sngt comel darii pict profile yng Zara tgk.. lingkungan 25 above laa & she is a chinese.. then kita borak2 pasal keja dan Zara pun oke laa.. its nothing actually just borak2 kosong among staff laa kan.. 

So.. she start to ask Zara about my status, then Zara tell her im already married. kind of shock laa dia with that smiley that she sent to me. Then dia continue asking lagi macam caya xcaya .. " seriously ? now u are 24 right, so u married on 22 years old ?? "

Zara bluuurr kejap, dalam hati Zara.. bila aku kawen yer ? "astaghfirullallaziim.. aku lupa tahun brapa aku kawen.." hahahaha. then i continue counting our big day on march 2012, i realise something.. arrgghh ! "umo aku dah 24 years old, hsbnd dah 28 years old this years !" muahahaha.. patot makin comel.. erk ! o.O  haha. 

for me..age only a number. alhamdulillah.. semoga rumah tangga ini sentiasa dalam redha dan lindungan Illahi, begitu juga dengan rumah tangga korang semua yng dah bkahwin.. terima kasih Allah, kurniakan suami sebaik dia. he is a chocolate to my vanilla ! pelbagai cabaran lagi mnnti kita di hadapan.. hope awk tetap tabah melalui ny bsama saya.. =)



sayang,
*mrshafiezy*

40 comments:

  1. tahniah zara..time zara kawin kita tak kenal lagi kan kan..moga rumahtangga zara akan sentiasa dalam lindungan ilahi amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah..amin ya rabbal amin.. asha pun bakal mdirikan rumah tgga kan ? Smoga prncgan bjalan lancar.. amin.. =)

      Delete
  2. Assalamualaikum zara, ohh kita sebaya rupanya. btw kita nikah saing2 tahun tau.. umur sheila 22 masa nikah. hiewhiew... semoga berbahagia bersama suami hingga ke syurga ya ~~~ amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam dear.. sis jg yaa.. dan smua kaum hawa d luar sna yg bgelar isteri.. smoga bahagia hgga ke syurga.. amin.. =)

      Delete
  3. sweet je entry ni:) moga kekal bahagia hingga ke syurga.........amin...

    p/s: sory zara baru dapat berkunjung balas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin ya rabbal amin.. Its oke.. zara xkesah.. =)

      Delete
  4. akak dulu kawen umo 22 gak...24 thn dah ade anak sorg..& now dah 35, anak dah 11 thn...hehehehe...alhamdulillah, semoga kekal hingga ke jannah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. . Cinta halal lbh barokah kan ? Doakan zara dan suami dapat bby ek ! Hoho.. =)

      Delete
  5. btul2.. age only number..

    yg pting kt bahagia.. aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes dear.. its nothing bout age yg penting rasa tggjawab kita .. =)

      Delete
  6. betul tu zara..husband and wife saling melengkapi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yupp.. moga bahagia hgga ke jannah yaa sis fiza dan suami.. amin =)

      Delete
  7. terigin jugak nak kawen muda ni :D

    http://nurulzayani.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. insyallah dear.. kalo jodoh dah datang.. jan tolak if dah rasa bsedia.. =)

      Delete
  8. Persefahaman, jujur dan kepercayaan..ins shaa allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inyipati penting dalam rumah tgga kan sis ? =)

      Delete
  9. betul tu..umur hanyalah nombor..awak sebaya suami saya..24..sy tua dua tahun dari suami..26..tapi kami bahagia n sy tetap boleh menghormati dia sebagai suami n tak pernah teringat pon yg dia lebih muda dari sy..sebab suami adalah ketua keluarga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes dear.. yg pntg psedian diri kita nk pikul tggjawab.. =)

      Delete
  10. Semoga kekal bahagia hingga ke syurga ;D

    ReplyDelete
  11. Salam Ukhwah.. singgah blogwalking senarai follow wajib GA Emas Putih salam ceria, salam jumaat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. . All the best yaa.. =)

      Delete
  12. semoga berbahagia bersama suami hingga akhir hayat .aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin ya rabbal amin. .insyallah, thnks dear.. =)

      Delete
  13. untung dapat kawin muda kan, semoga bahagia selalu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ayie..rezeki masing-masing..semoga bahagia hingga ke akhir hayat ye kak zara..=)

      Delete
    2. Amin ya rabbal amin. . Thnks dear.. lebih barokah rasa nya.. insyallah.. =)

      Delete
  14. Assalamualaikum dan salam singgah sini Zara...semoga sentiasa berbahagia hingga ke Jannah dengan suami tersayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam dear.. insyallah..amin.. =)

      Delete
  15. sama lahhh...jodoh sudah sampai kan zara...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. semoga kekal hgg ke jannah buat cik dan suami jg.. amin. .=)

      Delete
  16. Semoga kekal till jannah :D
    Kahwin muda? Samalah ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah.. moga kekal hgga ke jannah bsama suami yaa..amin ya rabbal amin. .=)

      Delete
  17. Assalamualaikum, heheh, boleh panggil kak zara la ni,
    sweeettt, bestnya kawin muda, semoga kekal hingga ke syurgaNya..
    aminnnn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam dear.. insyallah. .haha. =)

      Delete
  18. untung la kawen muda.. semoga bahagia bersama suami tersayang... >_<

    ReplyDelete
  19. semoga bahagia..
    kalau dah jodoh .... :D

    ReplyDelete
  20. Zara kne mkn kismis utk kuatkan ingatan ni, bwu 2thn kawin kot........;-)

    ReplyDelete

 
Hak cipta terpelihara Miraa Hussin| Copyright-2012