Wednesday, March 26, 2014

Susah ke ?

Assalammualaikum..

Susah ke nak tarik flush bila siap gunakan tandas ? mak aih.. sgt geram ngan tabiat macam ni ! lagi2 tak boleh trima kalo yang masuk tak pandai flush ni gegurl .. o.O  haluuuuu.. ur are girl, suppose to jaga kebersihan lebih sket. Bukan sebab jantina tp lumrah kaum hawa ni haruslah pbersih. adoiii..

Memang laa ada tukang bersih tandas, tapi takkan nak harap dorang flushkan ? anak buah kitew pon pandai flush sendiri tau =3 malu laaa.. rajinkan tangan anda untuk menarik flush tu, tandas awam bukan ntuk kita seorang shaja pakai. Orang lain pun nak guna tau. Kalo rasa tabiat tu susah nak buang, better buat tandas sdiri, SIMPLE ! ~.~



Sayang,
*mrshafiezy*

25 comments:

  1. Betul tuuuuuu.. kadang2 tandas gegel pun kotor yang amat.. haishhhhhh... kalau xboleh pam pun, curah dengan air

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum zara.. euwww... kalau sheila mesti cancel nak membuang kalau tengok toilet kotor semacam. hazab nak bertapa dalam tu.. sheila singgah menabung SG flight~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam dear.. btol.. sadis amat kan.. huhu

      Delete
  3. betul2 la tu zara kekadang kalau pi tandas awam memang mcm tu..buat malu kaum pompuan ja kan..

    ReplyDelete
  4. kat malaysia ni masalahnya adalah rakyat malaysia yang tak nak berubah tp mengutuk pandai...
    kadang nak diri sendri je bersih...utk org lain biar kototr..kan bagus kalau sama2 jaga bg bersih. :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol tu dear.. saling jga kebersihan tu dah lama ditekankn, mcm2 dah lakukan tp ksedaran tu masih blom ada.. ~.~

      Delete
  5. Kat opis SA pun ada jenis macam ni tau....memang susah memang payah....x blaja kot kat sekolah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah laa ni sis.. adoii.. kebersihan mlambgkn diri kita.

      Delete
  6. hadoih..sesak nafas masuk toilet yang tak di flush.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuuhhhhhh.. memg trus hilang niat kita nk mlabur saham ..
      ~.~

      Delete
  7. ermmm..itula pasal...bukan susah sangat pun kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. just tarik flush.. kalo flush rosak, bole cr alternatif lain, ee.. xtau laa.. ~.~

      Delete
  8. huii.. selalu anis membebel dlm tandas pasal nie la sis..huhu.. tandas gugurl la yg pling terlebih harum kan nk dibanding ngan tandas boy.. realitinya..huhu

    ReplyDelete
  9. Lorrr...ada jugak pattern gini? hahaha...for meantime sally belum pernah kena lagi..hehehe

    ReplyDelete
  10. Banyak kali dh t'kena, sdhnye cri toilet lain klu jauh skli pun xpe jnji bersih...;-)

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum dan salam singgah sini Zara...betul tu,tandas awam adalah untuk kegunaan semua...jadi jagalah kebersihan...bukan susah pun nak tarik flush tu..

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum.

    If belum join GA Nad dan Liniey, jemput join ea :) Ada 2 top refferal, jadi dinasihatkan join secepat mungkin utk berpeluang menang top refferal.

    Kalau dah join, teruskan promote GA menggunakan link entri penyertaan ea.

    Dan..

    90+ pemenang random dicari !

    http://www.linieynor.com/2014/03/sweet-giveaway-by-misz-nadea-liniey-nor_14.html

    Untuk melihat senarai sponsor beserta hadiah boleh klik link http://www.linieynor.com/2014/03/senarai-sponsor-dan-hadiah-sweet.html

    :)

    ReplyDelete
  13. Nak jimat air agaknyer dia tp kalu sy mmg tak sampai hati nak tinggal bg org nampak..wuhuu.

    ReplyDelete
  14. Bukan susah pun nak flush kan.. :)

    ReplyDelete
  15. Tak tahu nak kata apa. Mungkin diorang nak berkongsi dengan orang lain benda tu. Haha.

    ReplyDelete
  16. malu lah kalau benda senang mcm tu pun x tahu buat kan zara....nak masuk sekolah balik tu....

    ReplyDelete
  17. pelik dengan orang yang susah nak flush tu..ishh pengotor kan.

    ReplyDelete

 
Hak cipta terpelihara Miraa Hussin| Copyright-2012