Thursday, March 20, 2014

I wish to be a mermaid

Assalammualaikum..

Dulu nak on letrik kat ruma pakai generator, generator tu pulak ada masa2 ttntu jaa abah pasang untuk jimatkn penggunaan minyak. Maklum lah.. zaman kanak2 dulu bukan mcm kanak2 skang.. semua dah bgalaxy tab di tangan. hehe..

Waktu untuk menonton rancangan cartoon hnya 1 jam tu pon masa ari sabtu dan ahad shaja tau. Setiap malam pula abah pasang generator tu selama 1 jam jugak ntuk menonton saluran berita shja. Mak conquer 3 jam masa tgk tv, setiap petang ari sabtu ntuk tengok hindustan.. =D

kanak2 penuh imaginasi, really hope dapat jumpa pari2 yang boleh tunaikn pmintaan then Zara nak request,  "i wish to be a mermaid !" itu dulu, masa childhood.. haha. Even cuma dapat tgk kartun ntuk sejam pon dah kira seronok.. mula lah berimaginasii. Sel2 otak bhubung kat situu tp tlebih2.. haha

Dulu.. Tv tebal2 tp skrin kecik. Now, skrin besar dan makin tipis menipiss.. hehe. mana ada lagi pakai generator nak on letrik. SESB electricity dah meliputi semua kawasan. Abah pon dah upgrade pasang Sony LCD 14 inci.. fuuh ! hehe.. childhood moment sgt sweet ! how about yours ? =D




sayang,
*mrshafiezy*

15 comments:

  1. Setuju2....zaman kanak2 yang paling best, plg sweet, plg comel...
    Rindu zaman kanak2~

    ReplyDelete
  2. hehehhe ena kecil2 dah guna electrik... tak merasa generator tu.. akk tua dari ena dua tahun rupanyaa.. wahh kahwin awal... :3

    ReplyDelete
  3. rindu plak zman kecik2.. best dan xpernah tau ape itu "masalah" kan..hee..

    ReplyDelete
  4. lya dulu jarang tgk kartun sbb suka sgt main kat luar rumah dgn sepupu sepapat mandi sungai segala..nakal btl :D

    ReplyDelete
  5. sally banyak main dalam rumah...tapi sally punya TV xde la pakai generator...tapi sally punya TV yg TV kotak tu

    ReplyDelete
  6. Rindunya zaman tv besaq gedebak !

    Ikhlas,
    profhariz.com

    ReplyDelete
  7. i wish i want be power rangers
    i wish i want be otomen.
    hehehe..
    itulah cita2ku time kecik :p

    ReplyDelete
  8. Sama....sama....dan sama...........
    kenangan tu....masa dulu2 takda lektrik,so petang main masak-masak..macam2 aktiviti...berbandng dengan budak2 skrang lebih tertumpu di kaca tv tak pun d depan komputer tak pun di depan tablet....ouchhh.....conggeh monggeh dah budak2 skrang kan...

    ReplyDelete
  9. Fiza nak jadi power rangers biru.. tak tahu napa nak warne biru.. huhu

    ReplyDelete
  10. sys meh la join segmen nil http://adindaevangelistanil.blogspot.com/2014/03/segmen-rm100-x-2-daily-ahmad-by-nil.html

    ReplyDelete
  11. zaman kanak-kanak memang paling best.. rindu

    ReplyDelete
  12. wahh nak jadi mermaid..mesti comel :)

    ReplyDelete

 
Hak cipta terpelihara Miraa Hussin| Copyright-2012