Monday, March 31, 2014

Tutorial selesaikan masalah Button Follower Error

Assalammualaikum..

Korang dah try follow macam2 cara tapi still bmasalahg ntuk follow ? Pening & Pusing (tips sebelum ini) Zara nak kongsikan tips follow blog bagi korang yang ada masalah nak follow blog rakan2 blogger terutama yang pakai domain Blogspot. 

Zara pon baru dapat selesaaikan masalah button follower blog Zara ni pagi tadi.. haha. Ikut step Zara ni perlahan2 tau.. senang jaa.. Insyallah, lepas ni korang pasti dapat follow blog kembali.

STEP 1


STEP 2


Bagi yang pakai domain blogspot terutama nya yang bmasalah nak follow pakai google akaun, sila sign pakai YAHOO! email. Selepas klik YAHOO ! email, akan keluar seperti biasa akaun YAHOO ! di paparan skrin korang then korang cuma perlu Sign in akaun macam biasa. fill up email address dan password korang, pastikan email yang korang letak tu adalah akaun email yng sedia ada & email yang memang bkait ngan link blog korang. Oke ? faham ? selepas korang sign akaun emel korang akan keluar automatik macam picture kat bawah ni :

STEP 3



STEP 4



STEP 5



DONE .. yeayyy !

Try tengok, dapat tak ?? Bab upload picture tu, Zara tak dapat pulak. Lama sgt tggu loading nak tukar profile picture tuu. Tapi yang penting URL blog korang kena letak masa edit kat STEP 4 tu tau.. Oke, selamat mencuba ! 

#credit to : sis ECAH yang komen kat entry Zara --> Pening & Pusing

Sayang,
*mrshafiezy*

39 comments:

  1. Assalamualaikum zara, wahh leceh gak nak kena tukar nama, link semua. adoiii bilakah blogspot akan pulih seperti biasa? T_________T"

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam dear.. xtau laa dear.. huhu. tips ni pun bkn smua dapat letak kat blog.. dah buat macam2 pon still xdapat follow.. blogspot mmg bmasalah skag ni.. mgkin tgh upgrade kot ?? kan ??

      Delete
  2. setiap masalah ada jalan penyelesaian kan....

    ReplyDelete
  3. oke gak tu..huhu... thanx sis zara.. nak cube..heheh

    ReplyDelete
  4. akak guna akaun gmail je....heheheh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo.. Zara guna akaun gmail ntuk samsung akaun kat npon.. hehe.

      Delete
  5. sebelum2 nie memang cara nie ja lya follow blog lain..skrg tak dpt lgi la zara..lya guna alternatif lain ada sesetengah blog dia letak button follow keci kat atas belah kanan..cara tu memang brkesan..mcm blog lya ada tu button keci kat atas belah kanan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo.. yeke Lyaa.. alamak. huhuh.. kalo mcm tuu.. xtau laa tips ni btahan brapa lama pula d blog Zara.. aduh.. really hope masalah bloghspot ni kembali pulih.. ~.~

      Delete
  6. Ada tpi x link ke blog pulak... Hurm...

    ReplyDelete
  7. agaknya sebab apa tak boleh follow ye?blogspot ke yang bermasalah.tak kan dah sampai dekat 2 minggu tak settle lagi..kan??

    ReplyDelete
  8. button bloglist taknak appear tahu tak nak solve problemnye..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu mgkin sb xda save template kot ? ada edit tak sblm ni ?

      Delete
  9. Replies
    1. alhmdulillah.. smoga bmanfaat yaa.. =)

      Delete
  10. nak try tutorialnya...buat eksperiment
    thanks sharing zara

    ReplyDelete
  11. hermmm kalau blog ninaa cara gini pon dh tk jadik akak.
    haihh geram ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo yeke ? certain ada dpt certain ada yg tak dapat.. huhu. xtau laa knp ngan blogspot ni.. harap sgt2 dapat pulih smula.. ~.~

      Delete
  12. Huhuhuhu masih lg tak dpt nak FOLLOW kecuali yg adaBUTTON FOLLOWkat atas samaada belah kanan atau kiri ... Kalau yg takder mmg sah2 taklehg dah nak FOLLOW huhuhu ..SEDIHNYERRR ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. sedih.. hope cara ni kekal .. tak tau laa knp ngan blogspot ni skang.. ~.~

      Delete
  13. dah cuba, dan dah boleh follow thank you

    ReplyDelete
  14. akan cuba praktik harini.
    mmg shark login blog pakai id yahoo..
    akan update nanti.

    ReplyDelete
  15. Lebih suka guna Google+, lebih mudah dan senang nak dapat trafik. Google+ follower antara aplikasi yang dah banyak tingkatkan trafik blog.

    Berbeza dengan GFC ni, ia hanya nak tunjukkan jumlah follower sahaja, tanpa ada kesan lebih realistik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo.. oke2.. baru Zara faham. Zara sgt hargai pendapat blogger otai ni.. bmanfaat ntuk newbie .. alhamdulillah.. trima kasih sudi singgah sini.. =D

      Delete
  16. Alhamdulillah.... terima kasih dah selesai masalah nampaknya....

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah...dah sattle kan..nasib baik ada cara lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. tp ada yg dapat, ada jg yg xdapat buat tips ni.. huhu. harap2 blogspot cpt pulih..

      Delete
  18. Rmai tutorial.ni sejak.blogspot dmm...

    ReplyDelete
  19. blog kosong sy xde follower pn sbb sy xpndaii ltk button follower , dh try bnyk tutor tp xmnjd,, blog kosong sy pnuh ckit pn sbb GA yg sy seronok sertai :-) In Sha Allah sy try ltk button follower

    ReplyDelete

 
Hak cipta terpelihara Miraa Hussin| Copyright-2012