Tuesday, April 22, 2014

Timbang berat Blog

Assalammualaikum..

Perlu ke timbang berat blog ?? Bagi Zara perlu tauu, sbb kita bleh tauu berapa masa yang di amik ntuk blog kita loading di paparan skrin lappy or tablet. Paling penting, berat blog mpengaruhi tarikan pengunjung ke blog kita. 

Bayangkan kalo blog amik masa ntuk loading yang agak lama ? kita pon jenuh taau nak tnggu dan sekaligus mhilangkan mood bw tuuu.. huhuu. Zara sbnr nya taknak letak widget byk sgt kat blog sebb tu bleh pengaruhi berat blog kita.. tapi.. kalo Zara nmpak widget yg comei2 tuuu mmg takleh halang diri nak letak kat blog.. muahaha 

Pagi ni timbang berat blog kejap, mcm yang besa blogger lain gunakan, Zara jugak guna khidmat Website speed test ntuk tengok sama ada berat sesuai ngan umo blog ke atau obesiti.. muehehe. Wokey.. jom check ! 





kira okey laaa kan ?? okey kan ?? huhuhu.. if rasa blog Zara ni lambat loading, sila inform tauu.. boleh laa Zara adjust2 berat blog ni in future.. kerjasama anda amat di hargai =D
Jom timbang blog korang kat -----> http://www.pagescoring.com/

sayang,
*mrshafiezy*


39 comments:

  1. Kira ok la tu zara...lya pun dah lama tak timbang blog huhu

    ReplyDelete
  2. Blog zara tak berat.. masuk terus terpapar.. blog Fiza berat.. loading lambat.. ada ms nnt baru nak ubah.. huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyy .. alhamdulillah.. senang ntuk rakan2 blogger juga kan. ye ke ?? jom dietkn blog fizaa tuuu .. jom2 ! =D

      Delete
  3. Assalamualaikum dan salam singgah sini Zara...blog Zara ok...cepat jer masuk..hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam.. alahamdulillah.. terima kasih atas feedback =D

      Delete
  4. blog shark rasanyer ringan sikit ..
    heheh..
    blog mmg x perlu cantik2..
    cantik itu hanya sementara :p
    hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kemas rasa nya lebih menawan kan ? =D kalo cantek pon bole yg penting kemas.. hehehe

      Delete
  5. dah try, berat sikit 22.21ms, hihu...

    ReplyDelete
  6. okay sangat dah tu kak zara. hehehe

    ReplyDelete
  7. Lama dh x timbang berat blog... Nnt nk tmbg gak lah lpas dh tukar template ni x tmbg lagi.

    ReplyDelete
  8. dah pernah try timbang dah hari tu..

    ReplyDelete
  9. dah lame xtimbang berat blog..huhuhu

    ReplyDelete
  10. thx 4 da info...nak cuba jap...berapa la agaknye berat..

    ReplyDelete
  11. laju blog zara
    aah klo loading lambat rasa nak nangis je tunggu nak drop komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillaaahh.. thnks taauu bagi feedback =D

      Delete
  12. Assalamualaikum.... Alhamdulillah... Blog akk loading laju....

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. yeayyy.. thnks taauu =D

      Delete
  13. wah laju nya kak punyaaa ish qila nak kena ringankan jugak ni hee <3

    ReplyDelete
  14. ini pun menarik ni..dah la blog akak banyak gambar..entah berat ntah apa...

    ReplyDelete
  15. syira punya blog berat sikit..hehe..

    ReplyDelete
  16. blog ni masih cepat loadingnya setakat ni

    ReplyDelete
  17. perlu sangat..mana yang memberatkan tu kenalah buangkan supaya cepat loading

    ReplyDelete
  18. benda ne penting...tapi blog cik memang obes like tuan nya..hahhaa

    ReplyDelete

 
Hak cipta terpelihara Miraa Hussin| Copyright-2012