Wednesday, April 2, 2014

Tips Menghadiri Temuduga 1#

Salam readers,

Its me wrote again today.he3.So today will share to you one tips about preparation before attend a interview.Doesnt matter government or non-government,ok? this tips more important than others.trust me.
Penemuduga anda adalah seorang yang suka bermain dengan psikologi.Mereka kelihatan tegas bersama pakaian kot btemakan hitam atau biru di padankan dengan colour necktie yang bersesuaian dan tiada ukiran senyuman di wajah mereka agar nampak garang di hadapan anda. 

Percaya lah, itu satu teknik menguji anda.Pasti anda bertambah gentar bukan?So,what you should do that time? Relax. Kadang-kadang penemuduga hanya ingin melihat keyakinanan diri anda apabila bercakap didepan mereka walaupun jawapan yang anda bagi tidak begitu tepat. Petua dia, jangan tak jawab soalan. Bercakap dengan jelas, yakin pada diri sendiri. Jangan hanya mendiamkan diri. 

simple?Then amalkan. 

fingertyping

MRHAFIEZY

15 comments:

  1. tips yang bermanfaat..btl tu penemuduga tu hanya nak tgk reaksi kita bila berhadapan dgnnya sama ada kita yakin or tak :)

    ReplyDelete
  2. oooo...patut lah..kalau cik intrview,tengok muka penemuduga garang mesti terketar2 sudah menjawab...hahaha

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum dan salam singgah Rabu...di sini Zara..

    ReplyDelete
  4. Fiza kalau bab interview nie mmg rasa gelabah jugak.. yang penting persiapan diri cukup.. terima kasih atas tips..

    ReplyDelete
  5. nice tips.. owh patot la penemuduga pandang mcm nk telan, just nk tgk kite cnfident ke x..huhuhu.. noted!

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum.. wahh ada tips berguna. ohh patutlah muka penemuduga selalu jenis masam semacam je. hehehe ~~~

    ReplyDelete
  7. http://animcutegurlz.blogspot.com/ pendaftaran Kolej Picoms.. hubungi saya untuk kemasukan 2014

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Sama2.. tp tips ni bukan dr Zara. Hsbnd yg update td.. =)

      Delete
  9. Replies
    1. Hehe.. tu bukan kak zara yg share tips tu.. tu hsbnd kak zara td update entry. Nun kat bawah siap letak MRHafiezy. Hehe..Kak zara busy td xsempat update.. huhu

      Delete
  10. pernah berdepan situasi kat atas. tangan sejuk je. pastu suara tetibe terstuck gara2 nervous berlebihan. pastu masa temuduga ternyaring suara, gara2 over nervous. hadoi...malu sungguh!

    ReplyDelete
  11. Kadang² dah relax pun still nervous..phew~

    ReplyDelete

 
Hak cipta terpelihara Miraa Hussin| Copyright-2012