Thursday, April 17, 2014

Watermark via Photoscape

Assalamualaikum..

Hari ni Zara study letak watermark dalam picture mgunakan Photoscape software. result ?? BERJAYA ! weeeehuuuu .. rasa nak golek2 kat ofiis ni, maklum la.. ni satuu ilmu baru bagi kami yg masih belajar dalam dunia blog. Bagi Zara setiap arii pon kita tgh belajar kn ? muehehe.. korang mungkin daa expert benda ni.. tapi Zara baru tgedik-gedik blaja pasal watermark arii ni.. huhu. 

Picture kat bawah ni jadik bahan eksperimen.. muahaha. Photoshoot sempena wedding anniverssary ari tuu. Watermark nmpk tembam mcm owner blog.. muahaha.






sayang,
*mrshafiezy*

61 comments:

  1. Assalamualaikum zara, sweetnya dah ada watermark! nak juga.......... hehe singgah menabung ford sini~~~

    ReplyDelete
  2. lebih selamat kan kalau gambar sndiri ada watermark hihihi..lya pun guna photoscape juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. lately slalu baca pasal picture kena amik tuuuu.. huhuhu

      Delete
  3. Replies
    1. yeayyy =D blaja letak wm jaaa.. pict tuu photoshoot .. muehhehe

      Delete
  4. uisehhh...ada sudah watermark nya..cik jak ne belom ada...

    ReplyDelete
  5. wah dh ade watermark..anis punye watermark xmcm watermark la..huhu..acaner tu...

    ReplyDelete
  6. Watermark kita letak nama sendiri je :') Tak retii haha

    ReplyDelete
  7. xreti nak buat watermark..kene blaja buat jugak ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom2 blaja.. semudah masak mggie jee bila daa tauu.. yeayyy =D

      Delete
  8. comey2..nanti boleh buat tutorial eh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh ! semudah ABC bila daa tauuu.. alhamdulillah.. kredit bg mereka yg baik hati kongsi tutorial =D

      Delete
  9. Mmg sy pun guna photoscape utk letak watermark sbb mudah dan ringan software ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup !! btol.. mmg ringann.. Zara bru explore pasal photoscape ni.. meheheh..

      Delete
  10. Zara..nk tanya photoshoot untuk wedding anniversary ni, zara kat area mana yea?baper caj untuk photoshoot ni..saya tgh usha2 nak amik photoshoot wedding anniversary..tapi rata2 macam mahal..yg saya tanya sume atas RM600..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zara area kota kinabalu.. zara amik pakej. rm400 ntuk picture 100++, ada softcopy skali bg ngan pendrive kat kite.. =D

      Delete
  11. cantik la..saya dah lama tak letak watermark kat gamba2.sebab malas punya pasal..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo.. Zara pon xslalu letak picture ni.. slalu guna danbo jaa.. muahaha

      Delete
  12. comel watermark..kena blaja dari zara ni ilmu blogging.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu,, Zara pon masi mentah lagii ~~~~~ jom usha blog uncle HH ---- > HASRULHASSAN.COM.. bestt ooo.. nyk ilmu kita bole godek2.. =D jom2

      Delete
  13. comel! beznye bergambar dgn yg tersayang
    aah lately riuh dgn isu mengambil gambar tanpa kebenaran
    letak watermak solusi terbaik
    isi tabung nuff sini - libresse

    ReplyDelete
    Replies
    1. weweeeee ! aa.. Zara pon ada dgr tuu kblkgn ni ~~~~

      Delete
  14. Cantik ..Ok la mula2 kena blajar dulu pastu baru EXPERT ...

    ReplyDelete
  15. cantik dan comel.. hehe... pandai zara buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnks awak ! weweee =D Yg share tutorial wm ni mmg osem

      Delete
  16. cantik watermark tu.. guna photoscape pun nampak awesome. nak kena cuba ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom2 cuba ! =D ni pon pcubaan pertama Zara buat wm.. weweee

      Delete
  17. dulu rajin gak letak watermark gambar ni,, sekarang letak tulisan je,, hehe

    ReplyDelete
  18. watermark ni penting. bagi elak kena curi gambar. tp fd selalu terlupa letak :3

    ReplyDelete
  19. boleh ler try letak watermark macam tu...

    ReplyDelete

 
Hak cipta terpelihara Miraa Hussin| Copyright-2012