Friday, April 4, 2014

Tips Menghadiri Temuduga 2#

Salam Readers,

My wife Zara, your friend also (zara ):-( not feeling well today.she rest at home right now. O.k.straight to the point. Tips kedua yang akan di kongsikan mengenai temuduga kerjaya ialah persiapan diri anda dari segi mental & fizikal. Anda harus dapatkan seberapa banyak mungkin maklumat berhubung tawaran kerjaya yang di berikan.

Sila ambil tahu perkara di sekeliling anda, harus sentiasa update dengan info2 terkini.Pendek kata, tingkatkan pengetahuan am anda kerana sesetengah Penemuduga tidak hanya fokus untuk menyoal mengenai syarikat mereka. Penemuduga adalah pihak yang berfikiran out from the box, bagi memudahkan anda menjawab soalan mereka, jadikan diri anda seorang yang berfikiran jauh. Jangan terlalu terikat dengan terma sekadar lulus temuduga sahaja. 

Semoga bermanfaat



fingertyping
MRHAFIEZY

15 comments:

  1. good sharing..btl tu setuju perlu ada ilmu sblm nak menghadiri sebarang interview.nnt kena soal tak tahu apa2 :)

    ReplyDelete
  2. get well soon zara. my doter pun nama zara and dia pun demam.
    good sharing.

    ReplyDelete
  3. Nice sharing ;D
    Moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  4. Semoga cepat sembuh zara....
    ya...betul kata hubby zara.kita kena peka dengan keadaan sekeliling...cik dulu pun penah di tanya soalan yang tak da kaitan dengan kerja yang di tawarkan tu...hhiih

    ReplyDelete
  5. semoga kak zara cepat sembuh.. :) nice sharing.. :D

    ReplyDelete
  6. thanks share. smoga kak zara cpt sihat :)

    ReplyDelete
  7. semoga cepat sembuh :) good sharing ~

    ReplyDelete
  8. last interview mse SPA8 n Kplspm :| xdpt dua2

    ReplyDelete
  9. zizie doakan kak zara cepar sembuh... nice tips untuk bakal fresh grad mcm zizie :D

    ReplyDelete
  10. thanks for the tips.. pesan kat zara jgn lupe mkn ubat.. semoga cpt sembuh...

    ReplyDelete
  11. Yup, Luaskan minda kdng2 penemuduga tanya soalan am je........;-)

    ReplyDelete
  12. knowledge salah satu aset untuk success dan yakin dalam interview :)

    ReplyDelete

 
Hak cipta terpelihara Miraa Hussin| Copyright-2012