Tuesday, February 18, 2014

frust tertonggeng

Assalammualaikum..

"kenapa aku kenal dia ?!!" soalan femes berligar di fikiran bila frust tertonggeng.. hoho. putus cinta ? rasa kecewa ? benci ? menyesal kenal dia ? rasa di perbodohkn ? meh zara bagi 2 tips mudah nak lupa kan dia dan tips ni bguna jugak bagi korang yang tengah hot bercinta cintun kat luarr tuu.. hehe. 

1. dont put 100% pada hubungan yang tak pastii.. you still young dear, jan mudah bagi kepercayan dan kyakinan pada sesuatu yng blm pasti ke jinjang pelamin. ber-cinta tak salah but ask ur self "dunia dah kiamat ke if awak di tinggalkn oleh bf/gf yng xpasti ?" mudah nya korang rasa begitu pada sesuatu hubungan yang tak pasti kan.. bagaimana pulak kalo mak ayah tinggalkan kita ntuk selama nya ? set on ur mind about it before korang nak mbazirkan airmata korang kepada seseorang yang tak layak mendapat hati korang.

2. Kembali kepada Allah.. awk tau tak, atau tak noticed ? dah 3-4 kali putus cintaa pon awk tak faham2 lagi.. di sebalik kekecewaan tu, Allah berikan hint kpd awk supya balik kepada Dia. mengadu dan berdoa kpd Dia. Allah rindukan pujian2 kita kepada Dia.. Insyallah, korang lagi tenang if balek kepada basic. 

Tak percaya ngan tips ni.. cuba korang try dulu. Just nak share tips yng Zara amalkn masa lalui alam teenagers.. hoho. 


Sayang,
*mrshafiezy*

36 comments:

  1. salam zara mrning..wahh ada tips ehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm dear.. haha. Tips zara dlu..xnak laa frust menonggeng ni.. hoho

      Delete
  2. Assalamualaikum zara, hehee nice tips dear ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam dear.. hehe.. sharing is caring..ceceh.. sja bkongsi..mgkin bguna ntuk certain org kn sis ? ^^ even dia just bca entry ni ..siap sengih sdiri.. hehe

      Delete
  3. salam sis..dulu akk sekolah menengah perempuan je semua..hehehe..so memang kalau jmpa budak laki rasa macam peghak je..kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo.. yeke ?? Zara sharing sb tringt zaman skolah laa ni.. hehe

      Delete
  4. Tips ke-2 mmg kena ikut.......;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wajib.. hoho.. perasaan cinta kn fitrah. Kecewa, sedih tu mmg ada bila bcinta..tp kita jgn tlalu tbawa ngan perasaan tuu.. Allah kn ada bsma kita.. ^^

      Delete
  5. wah...nice tips...dah 36 tahun dah macam2 akak lalui...dah lali dah....nak frust pun dah x rasa frust...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah.. xpa..jan frust mnonggeng sudah.. hehehe.. even dah kecewa byk kali pon kita still nk try lg kn.. heheh..

      Delete
  6. dulu akak ada kawan tau.dia putus cinta tak sampai sehari dh ada bf lain.banyak kali putus cinta tak pernah tengok dia frust sedih ke menangis ke,macam orang tak de hati perasaan..hhahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah.. dia da cara sdiri xnak hanyut ngan perasaan sedih dia kot.. xpon dia mmg blm ready nak bg komitmen dlm hubungan sb tu steady jaa bila putus.. hahaha.

      Delete
  7. Replies
    1. Wcome.. hope bole bntu sket2..hoho. sja share. Zara tringt msa skolah.. hoho

      Delete
  8. Cinta ini sebahagian daripada perjalanan hidup ... kalau kita tak cuba merasainya .. dan tak rasa bahagia dan sedih ... hidup kita pun mandommm je .... itu rencah.

    Dan seperti apa yang ditulis, jika nak berjaya ... ikuti panduan yang ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol tu.. cinta itu fitrah. Bgntung pda kita smada bijak atau tak mgolahkn nya.. ^^

      Delete
  9. setuju sangat dengan entry ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. . Hoho. Zara just bpegg pda dua ni.. hope bguna ntuk teen skang ni.. ^^

      Delete
  10. setuju... terima kasih tipsnya.. ALLAH merancang sesuatu itu dengan sebaik mungkin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah. . Allah tahu apa yg baik ntuk stiap hamba Nya.. ^^ dan kita perlu main peranan dlm buat pilihan yg bijak ntuk mgurus perasaan tu bila dtg mjenguk hati kita.. ^^

      Delete
  11. Replies
    1. waalaikumussalam dear. insyallah.. will join. ^^

      Delete
  12. Tips pertama tu mmg betul dik....masa bercinta jgn bg 100% pd hubungan. Dah pernah laluinya dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee,, better letak full komitmen kat mak ayah dlu ^^

      Delete
  13. orng muda bercinta, mmg tak bnyk pglaman.. tak apalah pglmn mematangkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol tuu.. kalo xblaja dr pgalaman.. xtaww laa.. hoho

      Delete
  14. ouch terkesan walaupun x pernah bercintan :D nice2 in sya allah

    ReplyDelete
  15. bagus juga tips ne..buat adik2 di luar sana..yalah kita dah laluinya kan zarah...

    ReplyDelete
  16. kalau bule, sbl bercinta tu dah ingat kat Allah... minta perlindungan Dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess.. itu lah sbaik nyaa.. jangan tym kecewa mnonggeng bru nak cari Allah.. bila dah senang, lupa segala nya.. nahuzubillah.. moga kita d lindungi dr sikap mcm ni.. ^^ amin

      Delete
  17. tips dri pengalaman zara...terbaik..tips mahal tuuuuuu

    ReplyDelete

 
Hak cipta terpelihara Miraa Hussin| Copyright-2012